Appelcake met rozijnen

Appelcake voor ongeveer 6 tot 8 personen

Ingrediënten

een vel kruimeldeeg of bladerdeeg - 2 grote appels - 250 gram bloem - 250 gram suiker - 160 gram gesmolten boter - 4 eieren - rozijnen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 175 graden
- Meng de suiker met de gesmolten boter
- Klop de eieren en meng ze onder de suiker
- Zeef de bloem en meng ze samen met de rozijnen onder de rest
- Rol je kruimel- of bladerdeeg open en leg het in een taartvorm
- Snij je appels in kleine partjes en verdeel ze over je deeg
- Giet je cakedeeg over de appels en werk af met partjes appel bovenaan
- Bak het geheel ongeveer 50 minuten

Tips

Je kan de rozijnen vervangen door kaneel of op voorhand laten weken in rum. Recept gevonden op http://www.goedgevoel.be/index.php?paginaId=7&site_recipe_showdetail=71 Ingezonden door: Nele Van Herck