Doorgaan naar hoofdcontent

Vitamine B12-recept: bladerdeegpakketjes met zalm

Vitamine B12 is de enige vitamine die je niet uit plantaardige bronnen kan halen. Even werd gedacht dat zeewier B12 bevatte, maar dat blijkt een vorm van de vitamine te zijn waar ons lichaam niks mee kan. Voor wie vegetarisch of veganistisch eet, zijn B12-supplementen dan ook de enige oplossing.

De omnivoren onder ons kunnen vitamine B12 wel uit voeding halen, zoals uit dit lekkere gerechtje met zalm, een van de beste B12-bronnen.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 pak (230 g) kant-en-klaar bladerdeeg
  • 2 zalmhaasjes (Bron van vitamine B12)
  • 2 tomaten
  • Enkele zongedroogde tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 eidooier (Bron van vitamine B12)
  • 50 g sla, vb. rucola
  • ½ citroen
  • 150 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 bosje verse basilicum/2 el diepvriesbasilicum
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180°, heteluchtstand.

2. Blend de olijven samen met de basilicum en 2 el olijfolie tot een smeuïge tapenade. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes. Klop de eidooier los in een kopje.

3. Rol het vel bladerdeeg uit op de ovenplaat. Snijd het doormidden. Leg op de onderste helft van elk stuk een zalmhaasje. Bestrijk dat met de olijventapenade. Leg er enkele plakjes tomaat, zongedroogde, mozzarella en zongedroogde tomaat op, en kruid met peper en zout.

4. Vouw het bladerdeeg dicht en druk het goed aan. Maak een kleine insnijding bovenaan voor de stoom. Bestrijk de bladerdeegpakketjes met het eigeel en zet ze in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze goudgeel zien.

5. Meng de rest van de tomaten, mozzarella en olijventapenade onder de sla. Kruid met peper en zout, en besprenkel vlak voor het opdienen met wat citroensap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri