10 september 2013

Recept: aubergine, tomaat en aardappel

Dit is een iets bewerkelijker recept vanwege de tomaten.

Ingrediënten
voor 2 ruime porties

  • Stukje aubergine
  • 4 tomaten
  • Aardappel
  • Eventueel een theelepeltje olie of boter



Bereiding
Ontvel de tomaten door ze met een scherp mesje even in te kruizen en in een bakje met kokend water een paar minuten te laten staan. Afgieten en even koud water in het bakje doen. Daarna vel eraf trekken in stukken snijden en pitjes enzo eruit halen
Water tot aan markering 3 in het stoomcompartiment doen
Tomaten in het stoomkorfje
Daar bovenop plakjes aubergine
Daar weer bovenop dunne plakjes geschilde aardappel
Stomen
Even prikken of alles gaar is
Afgieten
Pureren
Water en of olie/boter toevoegen voor smeeuigheid
Even proeven

En klaar!


Nawoord
Met dit recept oefenen we alvast voor het echte werk. Hopelijk lust mijn kleintje dit als hij groot is: Aubergine schotel voor pappa en mamma



Geen opmerkingen:

Een reactie posten