Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse. Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost.
Ik had nog 1 venkelknol in de koelkast liggen en dat was te weinig om er een ander gerecht mee te maken Daardoor kwam ik ertoe om er deze heerlijke frisse salade van te maken. Het is goed te combineren als bijgrecht bij vis, vlees en gevogelte. Tevens ook geschikt voor maaltijdsalade of lunchgerecht.
Ingrediënten voor een heerlijke venkelsalade
4 personen
Voor de salade:
- 1 venkelknol (1 grote of 2 kleine)
- 2 sinaasappels
- 1 avocado
- 75 gram jonge bladsla
- ½ bosje lente-uitjes
- Geroosterde zonnebloempitjes
Voor de dressing:
- 1 sinaasappel (sap)
- 4 eetlepels olijfolie “Terra Creta”
- 2 eetlepels Pedro Ximenéz Edik
- Peper en zout
Bereidingswijze
Maak een dressing van bovenstaande ingrediënten. Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd deze in zo dun mogelijke reepjes. Houd het groen apart voor de garnering. Maak de avocado schoon en snijd deze in blokjes.
Schil de sinaasappels en snijd deze fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Schep de venkel, avocado, sinaasappel en lente-ui door elkaar en voeg er eerst de dressing aan toen. Schep er daarna de slablaadjes doorheen.
Strooi er als laatste wat geroosterde zonnebloempitjes overheen en garneer met het achtergehouden groen van de venkel.