Ovenschotel met Aardappel, Gehakt, en Spitskool

Heerlijk en makkelijk recept.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 1u 55m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 stuk(s) aardappels
  • 500 gram gehakt
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 2 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) bakje kruidenroomkaas
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) crème fraîche 125ml
  • 1 theelepel (s) kerriepoeder
  • 3 stuk(s) knoflooktenen
  • 2 eetlepel (s) gehaktkruiden
  • 1 eetlepel (s) sambal badjak
  • 200 gram geraspte kaas

Ovenschotel met Aardappel, Gehakt, en Spitskool Werkwijze

  1. Was de aardappels en snijd deze in schijfjes.  (mag evt met schil)
    Kook deze 5 minuten. Afgieten en even onder de koude kraan afspoelen.
    Even bewaren.
  2. Oven voorverwarmen op 180 graden
  3. Maak de ui schoon en snijd in stukken.
    Snijd de spitskool in repen.
    Bak het gehakt rul. Knijp er 1 teen knoflook overheen en bak mee.
    Gehaktkruiden, uien, sambal, 1 eetlepel roomkaas en spitskool toevoegen en nog even meebakken.
    Van het vuur halen en bewaren.
  4. In de blender doet u de eieren, de overige roomkaas, de kerrie,  crème fraîche, melk en 2 geperste knoflooktenen
    mixen voor een aantal seconden.
  5. De ovenschaal invetten met boter.
  6. Begin met een laagje aardappelschijfjes op de bodem.
    Daaroverheen een groot gedeelte van het gehakt en kool.
    Dan weer een laagje aardappelen en daaroverheen het restant van het gehakt en kool.
  7. Giet het mengsel uit de blender eroverheen.
    Strooi de geraspte kaas er als laatste overheen.
  8. De schotel plaatst u in het midden van de oven.
    Na ongeveer 45 minuten is deze klaar.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer