Hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten
  • 26 April 2024

Hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten

Wij zijn dol op hartige taarten! We hebben de meeste ingrediënten al eens verwerkt in recepten voor een hartige taart, maar hoe leuk is het om eens te koken met enkel producten van de Nederlandse bodem. Vandaag maken wij daarom deze hartige taart met oer-Hollandse ingrediënten, zoals prei, courgette, wortel en uiteraard Goudse kaas. Maar we laten het daar niet bij, want we maken vandaag ook het deeg voor deze taart zelf. We gebruiken daarvoor Koopmans Graan van Hier Volkorenmeel. Een meelsoort gewoon uit ons kikkerlandje. Benieuwd? Lees snel verder!

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

Laatste nieuws

  • 10 tips voor de dummies in vegaland!
    • 26 April 2024

    10 tips voor de dummies in vegaland!

    Je wilt graag vegetarisch eten, maar wat staat je te wachten? Op het gebied van zowel eten als sociale situaties zul je een hoop nieuwe dingen tegenkomen. Van het kiezen van lekkere vleesvervangers en eiwitbronnen tot bemoeials aan wie je continu moet uitleggen waarom je vegetarisch eet. Herkenbaar? Lees hier 10 tips voor de beginnende vegetariërs!

    • Anouska Blankman
    Artikel bekijken
  • Het perfecte recept voor een chili sin carne
    • 25 April 2024

    Het perfecte recept voor een chili sin carne

    Chili sin carne is de vegetarische variant van chili con carne, een bonenschotel met gehakt. Je maakt dit gerecht met kidneybonen. Een ijzerrijk peulvrucht afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico. Deze bonen noemen we in Nederland ook wel rode nierbonen, omdat ze zo’n gunstig effect hebben op onze, je raadt het al, nieren. Dit recept komt uit ons eerste kookboek de ‘Vegabijbel’! Zet jij dit gerecht binnenkort op tafel?

    • Leonie Koker
    Recept bekijken
  • Dit zijn de 10 beste plantaardige bronnen van ijzer
    • 25 April 2024

    Dit zijn de 10 beste plantaardige bronnen van ijzer

    Ijzer is een belangrijke mineraal die je via voeding binnen kunt krijgen. Ijzer zit veel in dierlijke producten, zoals rood vlees, lever en ei. Als vegetariër of veganist is het extra belangrijk om op je ijzer te letten. Gelukkig zit er ook genoeg ijzer in plantaardige producten. Een groente die bekend staat om zijn hoge ijzergehalte is spinazie. Of wat dacht je van appelstroop? Wij hebben de 10 beste plantaardige bronnen op een rijtje gezet.

    • Anouska Blankman
    Artikel bekijken
  • Spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas
    • 24 April 2024

    Spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas

    Koken met groenten uit het seizoen doen wij maar al te graag. We waren ontzettend enthousiast toen we ontdekten dat een van onze favoriete winkels, Dille & Kamille, een kookboek uitbrengt met seizoensgebonden groenterecepten! Dit boek is gemaakt in samenwerking met 2-sterrenchef Sidney Schutte. Gegarandeerd lekkere recepten dus! Vandaag mogen wij dit recept voor spinazietaco’s met oesterzwammen en ananas delen. Dit klinkt toch al enorm lekker?

    • Karlijn Swaen
    Recept bekijken
  • 10 x de meest feestelijke Koningsdag recepten
    • 24 April 2024

    10 x de meest feestelijke Koningsdag recepten

    Over drie dagen hangen we de vlag met oranje wimpel weer buiten! Op Koningsdag vieren we de verjaardag van onze koning. Wij vieren dit het liefste met allerlei lekkers op tafel. De dag staat in het teken van oranje, dus daar kunnen oranje recepten niet bij ontbreken. Met deze feestelijke recepten maak je ook van deze Koningsdag weer een geslaagde dag! Of je nu op zoek bent naar een recept voor een oranje tompoes, een feestelijke taart of een oranje hoofdgerecht: wij hebben het allemaal. Kies dus snel een feestelijk recept uit en geniet samen met je vrienden en familie van lekker eten tijdens Koningsdag.

    • Isabel Boerdam
    Artikel bekijken
  • Kikkererwtencurry met frisse yoghurt-muntsaus
    • 23 April 2024

    Kikkererwtencurry met frisse yoghurt-muntsaus

    Ben jij nog op zoek naar een makkelijk en vullend budgetrecept? Dan is deze kikkererwtencurry met een frisse yoghurt-muntsaus misschien wel wat voor jou! Dit recept zet je binnen een handomdraai op tafel en kost maar €2,- per persoon. Daarnaast is het ook nog eens een erg lekker en fris recept. Wie wil dat nu niet? Dus doe je keukenschort om, zet een muziekje aan en laten we samen de keuken in duiken!

    • Anouska Blankman
    Recept bekijken
Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente
  • 09 April 2024

Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

We leven in een tijd waarin alles steeds duurder wordt, zo ook de boodschappen. Het lijkt soms erg moeilijk om met een klein budget toch een lekker, voedzaam gerecht op tafel te zetten. Gelukkig kun je met dit heerlijke budget recept thuis een heerlijke maaltijd op tafel zetten voor slechts €2,15 per persoon. Het perfecte gerecht om in het weekend samen met je vrienden van te genieten!

  • Anouska Blankman
Recept bekijken

Recepten uit het seizoen

Deze recepten zijn gemaakt met Ingrediënten uit het seizoen. Lekker én voordelig!

Courgette carpaccio op 3 manieren
  • 29 July 2018

Courgette carpaccio op 3 manieren

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken
Zelfgemaakte ijsthee van rabarber met tijm en citroen
  • 10 June 2023

Zelfgemaakte ijsthee van rabarber met tijm en citroen

  • Tessa Emmen
Artikel bekijken
Krieltjessalade met zeekraal en radijs
  • 24 April 2019

Krieltjessalade met zeekraal en radijs

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Isabel Boerdam

Vegabijbel

Van pompoenstoof tot courgette-spaghetti en van falafel tot knolselderijsteak

Onze favoriete keukenspullen

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Wij kunnen echt genieten van keukenspullen waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maken. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

10 keukenhacks om nog lekkerder te koken
  • 10 September 2023

10 keukenhacks om nog lekkerder te koken

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Keuzestress: blender, slowjuicer of sapcentrifuge?
  • 13 June 2017

Keuzestress: blender, slowjuicer of sapcentrifuge?

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken
Waarom moet je kiezen voor een PFAS-vrije pan?
  • 08 December 2020

Waarom moet je kiezen voor een PFAS-vrije pan?

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende vegetarische kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

  • REVIEW: Budget Vegan eenpansgerechten
    • 25 July 2023

    REVIEW: Budget Vegan eenpansgerechten

    • Tessa Emmen
    Artikel bekijken