Aardappelgratin met broccoli

Aardappelgratin met broccoli is een typisch Hollands gerecht. Dit gerecht is voor vier personen en het kost ongeveer 15 minuten om klaar te maken.

Ingrediënten

  • 3 eieren;
  • 1 broccoli;
  • 1 bakje gekookte aardappelschijfjes;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • Pezo;
  • ¼ liter zure room;

Bereidingswijze

Eerst dien je de oven voor te verwarmen op 200 graden. Vervolgens moet de broccoli schoongemaakt worden, deze moet 3 minuten worden gekookt. De ovenschaal kan dan worden ingevet, de aardappelschijfjes kunnen erover verdeeld worden. De broccoli kan daarna worden toegevoegd. De eieren moeten losgeklopt worden met room, peze en kaas. Dit kan over de aardappelschijfjes en de broccoli heen worden gegoten. Laat dit alles ongeveer 30 minuten bakken in de oven. Haal na 30 minuten de aardappelgratin met broccoli uit de oven.

Tips

Je kunt aardappelgratin ook met een andere groente maken of deze samen voegen met de broccoli. Er kan dan een verrassende maaltijd worden gemaakt. Zo kun je denken aan aardappelgratin met prei, maar ook aan aardappelgratig met gehakt. Het is erg lekker om een aantal groentes en bijvoorbeeld gehakt met elkaar te combineren.