13 december 2013

Recept: Puree met aubergine, tomaat en gehakt

Mijn kleine man wil graag steeds meer echt "klaargemaakt" eten. Hij begint een echte fijnproever te worden. Helaas lust hij niet alles, al vermoed ik dat dat ook voor een groot deel komt doordat hij 's avonds vaak te moe is om te eten. Het onderstaande recept vond hij volgens mij wel lekker. Maar hij had een zelf-doen-bui en zelf eten met een lepel kan hij natuurlijk nog niet. Dus toch gemopper aan de tafel. Maar gelukkig stak hij wel met plezier (en niet tot plezier van mij) een hand eerst in het eten en likte hij die daarna weer af. Helaas kwam op deze methode nauwelijks eten binnen. Als jouw baby nog wel van een lepeltje wil eten, dan is dit vast en prima recept:


Ingrediënten
voor 2 ruime porties

  • Stukje aubergine
  • 4 tomaten
  • Aardappelpuree, zelf gemaakt (bijvoorbeeld als je die zelf ook eet)
  • Eetlepel mager rundergehakt



Bereiding
Ontvel de tomaten door ze met een scherp mesje even in te kruizen en in een bakje met kokend water een paar minuten te laten staan. Afgieten en even koud water in het bakje doen. Daarna vel eraf trekken in stukken snijden en pitjes enzo eruit halen
Water tot aan markering 3 in het stoomcompartiment doen
Tomaten in het stoomkorfje
Daar bovenop plakjes aubergine
Daar weer bovenop het gehakt
Stomen
Even prikken of alles gaar is
Afgieten
Pureren (eventueel kun je ook met een lepel alleen de tomaat en het gehakt uit het mandje in de pureerkom doen en alleen die pureren, De aubergine geef je dan in grotere stukken)
Water en of olie/boter toevoegen voor smeeuigheid
Even proeven
Serveren met de aardappelpuree.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten