Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cenosillicafobie | Reële angst bij veel bierdrinkers!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Cenosillicafobie, wat is dat?

Wist je dat... Sommige mensen bang zijn voor een leeg bierglas? Deze angst wordt ook wel cenosillicafobie genoemd. Wat kun je doen als je lijdt aan deze fobie?

Censillicafobie: Bang voor een leeg glas bier
Censillicafobie: Bang voor een leeg glas bier
Censillicafobie: Bang voor een leeg glas bier

Cenosillicafobie

Volle bierglazen Balen als je biertje op is, dat overkomt iedereen wel eens. Helemaal als je in een overvolle bar staat en je voor al je tien vrienden halve liters mee moet nemen.

Nou is dit nog te overzien, maar er zijn mensen die echt bang zijn om een leeg glas te hebben. Dit wordt ook wel Cenosillicafobie genoemd.

De betekenis van Cenosillicafobie is dus de angst voor een leeg bierglas.

Cenosillicafobie is een internationale term, de Engelse term voor Cenosillicafobie is Cenosillicaphobia.

Angst voor een glas zonder bier

Waar komt de term Cenosillicafobie vandaan? Deze term is op te delen in verschillende stukjes uit het Grieks of Latijn, waardoor we cenosillicafobie kunnen ontleden: 

- Cenos komt uit het Grieks, oorspronkelijk Kenos, hetgeen leeg betekent.

Lege pilsglazen - Sillica zou eigenlijk als Silica geschreven moeten worden, met één L dus. Dit komt van het Latijnse woord silicium, ´n chemisch element, maar ook met de betekenis van ´harde steen´. De silicium korrels, oftewel zand, vormen de voornaamste ingrediënten voor het maken van glas.

Lees ook

- Phobia komt van het Griekse Phobos, dat angst betekent.

Cenosillicafobie, wat nu?

Deze 'ziekte' is geen ramp, want je kunt natuurlijk zorgen dat je nooit met een leeg glas bier komt te zitten. Zorg ten eerste dat je te allen tijde genoeg bier in huis hebt. Dus als er bier in de aanbieding is, sla dan flink in.

De impact van Cenosillicafobie

Hoewel cenosillicafobie op het eerste gezicht misschien een lichtzinnige aandoening lijkt, is het belangrijk om te begrijpen dat voor degenen die eraan lijden, het vermijden van een leeg bierglas een serieuze zaak kan zijn. Mensen met deze angst kunnen verschillende strategieën toepassen om ervoor te zorgen dat ze nooit zonder bier komen te zitten, zoals het inslaan van voorraden tijdens aanbiedingen of het dragen van humoristische shirts als een manier om hun vrienden op de hoogte te stellen van hun cenosillicafobie.

Humor als 'coping mechanisme'

Cenosillicafobie tshirt Deze bijzondere aandoening heeft geleid tot verchillende creatieve uitingen, zoals grappige shirts en sociale media-grappen. Deze humoristische benadering kan dienen als een manier voor mensen om de angst te normaliseren en te delen met anderen, waardoor er meer begrip en acceptatie ontstaat.

Er bestaat een grappig shirt over cenosillicafobie, deze kun je altijd dragen. Wil je je vrienden laten weten dat jij ook last hebt van deze aandoening? Check de whatsapp grap over cenosillicafobie

Is Cenosillicafobie echt een psychologische aandoening? 

"Cenosillicafobie," de angst voor een leeg bierglas, wordt niet officieel erkend als een psychische aandoening in diagnostische handleidingen zoals de DSM-5. Het wordt vaak gepresenteerd in een humoristische context en is meer een speelse term dan een klinisch erkende fobie. In veel gevallen worden dergelijke termen bedacht om een humoristisch tintje toe te voegen aan alledaagse angsten of gedragingen die verband houden met specifieke activiteiten of interesses.

Hoewel de angst voor een leeg bierglas geen formele fobie is, worden dergelijke termen vaak gebruikt als een luchtige manier voor mensen om hun voorkeuren, eigenaardigheden of gedragingen met betrekking tot sociale activiteiten te beschrijven. In wezen dient het als een speelse manier om het belang uit te drukken dat sommige individuen hechten aan het genieten van een drankje met vrienden of in sociale situaties.

Dus kort gezegd, "Cenosillicafobie" is meer een grap of een humoristische term dan een klinisch erkende psychologische aandoening.

Bekijk alle weetjes over bier.

Cookie instellingen