Not So Very but yet Extremely Lazy Monkey Chicken Coconut Tajine Curry

20110406-210915.jpg

Gepikt van: Tasty Kitchen

Ok, compleet indruisend tegen m’n eigen ‘if it takes too long to cook it ain’t worth tha chook’-principe in, want (brace yourselves for this one) dit moet minimum ZES uur opstaan, het is een zogenaamd ‘slow cookin’-recept’. Extremely Lazy Monkey want, hier komt de clue, aangezien de gemiddelde slow-cook-pot volledig zelfstandig op een laag vuurtje kan staan en zolang je geen controlefreak bent die elke drie seconden de pot wil checken: er is completely, utterly and totally geen werk aan. (Mocht u één van die mensen zijn die Kip met Curry alleen kent in de weirde vlaamse variant van ‘platgekookte witte rijst met een schijf ananas uit blik en een (if you’re lucky) roomsaus met een half potje fluorescerend currypoeder – if you’re not lucky melk-met-geel-poedersaus-uit-een-pakske-drabsaus–bij voorkeur ‘gebonden’ met een klodder maizena: that’s not curry. Doe jezelf een plezier, ga eens naar een goei Aziatisch restaurant, bestel een curry, mild of spicy, of nog beter: maak dit recept !

What you needin’:

– 1 kilogram kip (naar keuze, ik eet liever kipfilet, J gaf de voorkeur aan de kippenbout die ik erbij gelegd had, what can I say, he’s a man. (haha. Homo Sapiens)
– 1 ui, in twee gesneden
– 3 tenen look, gepeld
– 1 groen paprika, in vier gesneden
– 1 of 1.5 blikje tomatenpuree
– 400 ml kokosmelk
– Flinke snuif zout
– 1 el curry poeder (Sharwoods – blauw etiket)
– 1 el Garam Massala (Sharwoords – paars etiket (de tandoori is ook echt een musthave in de keuken !)
– 2 à 3 el Massaman Curry uit een potje (die van de Delhaize, bij de Thai producten)
– een beetje iets pikant (in deze variant, great white shark predator sauce (twee dropjes)

– Verse koriander, gesnipperd, op het laatste moment
– gemengde sla (ik hou van groene sla/fijngesneden worteltjes, komkommer, tomaat, paprika)
– volle bruine rijst

Materiaal:

– blender of keukenrobot
– een stevige pot, bij voorkeur met een stevige bodem, als je veel geld heb haal je nu je ongelofelijk mooie en glanzende gietijzeren Le Creuset of Staub (die grote blauwe van Staub mag altijd te vondeling gelegd worden voor mijn deur !) In elk geval, die hebben we dus (nog? 😉 ) niet, maar we hebben wél: tududutudu een mooie Le Creuset tajine, ook niet goedkoop, maar nu dus very handy én mooi !

Ok, pay attention, want dit is zò simpel dat je ervan begint te wijfelen.

Snij de kipfilet in stukken, hou je niet bezig met het chirurgisch verwijderen van vetrandjes, die smelten weg in die zes uur, en geven nog méér smaak aan de curry, eventuele peesjes mogen er wel uit. Als je kippenbouten gebruikt of een hele kip in stukken hebt gekapt heb je helemaal geen werk (best wel in stukken kappen, anders krijg je de kip nooit helemaal bedekt met pulverized sauce.

20110406-210448.jpg
Doe de paprika, ui, tomatenpuree, garam masala, snuif zout, kokosmelk, curry, massaman curry pasta, look in een keukenrobot en blendblendblend like you have never blendered befo !

20110406-210313.jpg

Doe de stukken kip in je slowcookpot (nope. geen olie. no butterz. no nada).

20110406-210558.jpg

Giet the sweet blended mixture erbij, effe goed doorroeren zodat elk stukje kip goed bedekt is.
Now is the time to add your spice !

20110406-210650.jpg

20110406-210730.jpg

Zet de pot op laag vuur (in mijn geval, wegens het ontbreken van een super awesome nog te kopen (inclusief bijpassende keuken) Boretti – gasvuur) is dat op mr. electro stand numéro 1, which is: het laagste ! (pretty tajine)

20110406-210821.jpg

Vwala, dit heeft je (tenzij je echt een very slow monkey bent) 15 minuten gekost, and now… you play the waiting game en doe je gewoon zes uur iets anders, golfen – boekje lezen – kapper – manicure – pilates – horseriding – whatever brightens your dayz…

Serveren op pujfect gegaarde rijst, overstrooien met wat versgesnipperde koriander en opsjmikkelen met een vers slaatje in een trendy apart kommetje en low fat of full fat dressing naar smaak !

Enjoy !

Leave a comment