Deze cake maak ik klaar in een tulbandvorm. Het is een lekkere cake die helemaal niet droog is en die supergemakkelijk te maken is.
Benodigdheden:
– 125g witte chocolade
– 225g bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 125 g ongezouten boter
– 100 g suiker
– 3 grote eieren
– 1,25 dl melk
– 450g peren uit blik
Splits de eieren en klop het eiwit op. Smelt de chocolade au bain marie en zet opzij.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Klop de boter en de suiker romig en voeg de eierdooiers hier één voor één aan toe. Voeg de gesmolten chocolade, de droge ingediënten en de melk toe. Spatel de opgeklopte eiwitten onder dit geheel en schep de helft van het beslag in een tulband vorm.
Leg hier de schijfjes peer op, doe de rest van het deeg erbij en bak gedurende 40 minuten op 170 °C.