7. Saturday Testday – Kipstuckjes en meer van de Vegetarische Slager

Read this post in English *click*

Toen we in Utrecht waren brachten we onderstaande dingen mee van de Ekoplaza. Ik keek er al een hele tijd naar uit om eindelijk wat dingen van de Vegetarische Slager te proeven. Gelukkig zijn een aantal producten sinds afgelopen maandag verkrijgbaar bij Delhaize in België (waaronder de kipstuckjes en het gehackt)!

Getest: Bamihap van de Vegetarische Slager | De Groene Keuken

De Bio Bamihap lijkt heel erg op een ‘gewone’ bamikroket die je in de frituur kunt krijgen. Er is regelmatig discussie of die bamikroket vegetarisch is of niet, veel frituren bieden ze wel zo aan. Maar nu zijn dus al die zorgen voorbij, want de Bio Bamihap van de Vegetarische Slager is volledig veganistisch. Normaal gezien moet je de bamihap frituren, maar aangezien ik geen zin had om de friteuse helemaal uit te halen en het minder vet was, bakte ik ze in de pan met wat olie. Het resultaat was helemaal oké! Ik weet niet of ik ze opnieuw zou kopen, ik ben niet zo gek op bami in een korstje, hoewel het wel lekker is voor tussendoor. J. vond het wel erg lekker en zou het meteen opnieuw eten.

Getest: Kipstuckjes van de Vegetarische Slager | De Groene Keuken

De Vegetarische Kipstuckjes zijn… kip? Naar wat ik me herinner van kip smaken ze net hetzelfde. J. is er helemaal gek op en zou het elke dag kunnen eten. Mijn ouders hebben ze geproefd en waren er even van overtuigd dat ze kip aan het eten waren. Zelf mis ik de smaak van vlees niet, voor degenen die dat wel doen zijn deze kipstuckjes ideaal. Ze zijn sowieso wel erg lekker en ik ga ze zéker vaker kopen.

De Vegetarische Kip-Teriyaki zijn de kipstuckjes maar met iets meer smaak (soja en zoete rijstwijn). Als je de teriyaki kip niet kan vinden, kan je dus zelf de kipstuckjes marineren om iets gelijkaardigs te krijgen. Zo kies je zelf volledig de smaak die je eraan wil toevoegen.

De teriyaki bevat qua voedingswaarde minder vet dan de kipstuckjes, maar wel meer zout. Er zit ook behoorlijk wat ijzer in. De rest van de voedingswaarde en ingrediënten kan je bekijken op de website van de Vegetarische Slager.

Getest: Rul Gehackt van de Vegetarische Slager | De Groene Keuken

Als laatste probeerden we het Rul Gehackt, een laag vetgehalte, genoeg eiwitten, wel wat zout maar ook vitamine B12 en ijzer aan toegevoegd. We probeerden het gehackt in een tomatensaus voor bij de pasta. Het gehackt heeft een heel fijne structuur, het is niet te hard maar ook niet te papperig, zelfs niet als het een uurtje in de saus heeft gestoofd. Het is leuk als afwisseling met gewone tomatensaus (want wij eten ze meestal met enkel groentjes erin). Maar hiervoor deden we soms sojabrokjes (‘TVP’) in de saus, wat even lekker is, maar wel veel goedkoper.

De enige opmerking die ik heb, is dat ik hoop dat alle producten snel volledig plantaardig worden. Nu heb je als vegan niet superveel keuze, hoewel de keuze die je hebt wel erg lekker is!
In België vind je een aantal producten van de Vegetarische Slager bij o.a. Delhaize en V|edge in Gent. In Nederland o.a. bij Ekoplaza en De Vegetarische Slager in Den Haag uiteraard (binnenkort open er ook eentje de deuren in Amsterdam).

Heb jij de kipstuckjes nog niet geprobeerd? Ga ze dan snel halen! Als je ze wel al geproefd hebt, wat vond jij ervan?

14 gedachtes over “7. Saturday Testday – Kipstuckjes en meer van de Vegetarische Slager

  1. Uniflame zegt:

    Ja die kipstukjes zijn geweldig! Ik vind ze echt super! Alleen hier zijn ze ook nog steeds lastig te krijgen dus daarom koop ik ze niet zo vaak als ik zou willen helaas.

  2. TofuParty zegt:

    Van die kipstukjes ben ik superfan. En ook van die bamikroketten. Zo verslavend. Het gehakt staat dit weekend bij mij op het programma. En voor de Gentenaars: je kan al De Vegetarische Slager produkten ook kopen bij Vedge in Gent.

  3. Nicky zegt:

    Het gehakt vind ik heerlijk in pastasaus, ik had er laatst een bolognese saus mee gemaakt en dat ga ik zeker vaker doen.
    De kipstukjes heb ik nog niet geprobeerd.. ik durf niet zo goed omdat ik al van meerdere mensen gehoord heb dat ze precies naar kip smaken 😉

  4. A. van der Veen zegt:

    Die kipstuckjes waren voorheen prima, maar nu de laatste keer zo veel zouter dan ik of een fout-, of een receptuur verandering vermoed.. Jammer.

Plaats een reactie