Logo Frontpage1

Welkom op onze website!

U vindt hier informatie over schapen drijven en ons cursusaanbod.
Lees meer
blije-baas-blije-hond-en-vice-versa

Blije baas = blije hond en vice versa

Elke hond

en zeker een werkhond,  heeft behoefte aan en recht op voldoende beweging. Een hond die regelmatig voldoende “flink mag werken” is niet alleen vrolijker en tevreden, maar geeft ook grote voordelen in de dagelijkse omgang. De meeste gedragsproblemen bij werkhonden onstaan door verveling omdat ze geestelijk en lichamelijk niet voldoende gestimuleerd worden. Honden die zich vervelen, gaan over het algemeen op zoek naar alternatieven, zoals het najagen van fietsers en joggers, slopen of overmatig blaffen, waar zowel eigenaar als hond niet gelukkiger van worden! 

Samen aan de slag!

Door samen met je hond actieve dingen te doen, sla je twee vliegen in een slag!
1. Verbeteren en onderhouden conditie baas en hond.
2. Verbeteren en onderhouden van de band tussen baas en hond.

De hond in de WW

Nog niet zo lang geleden werden honden gefokt en ingezet voor verschillende taken zoals het bijeenhouden van het vee, het beschermen van het erf of het opruimen van ongedierte. Ze hadden dagelijks een taak waar zij hun voldoening uit haalden!

Tegenwoordig hebben de meeste honden geen echte taak meer terwijl ze daar van oorsprong wel voor gefokt zijn! Gelukkig zijn er door de verschillende honden sporten voldoende alternatieven zoals het schapendrijven.

Meer informatie en contact

Indien u vragen heeft of verdere informatie wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 06.29041003 of via het contactformulier van de website. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 

stay-in-touch
Marco de Jong

Super leerzame en gezellige training!

Echt aanrader. Ook voor vakantieopvang een prima adres. De honden hebben het er heel erg leuk gehad.

Marco de Jong

via Facebook

Marjolaine Van Arkel

Dank je wel!

Bart en David voor de 1e kennismaking en begeleiding met de schapen 😉 de Chubby-Checker en Hyper-Piper vonden het echt leuk !

Marjolaine Van Arkel

via Facebook

 Dilaan Paškvan

Een leerzame & gezellige training!

We hebben het goed getroffen met Bart en David! Een aanrader! 🙂

Dilaan Paškvan

via Facebook

het-schapen-drijven

Het schapen drijven

Het drijven omvat vaardigheden als het ophalen, het wegdrijven, het scheiden en het in een kleine ruimte drijven van schapen. Demonstraties schapen drijven door ervaren handlers zijn een spectaculair en geliefd programma-onderdeel van menig outdoor publieksevenement. Ook het BBC televisieprogramma One Man and His Dog heeft deze sport heel bekend gemaakt.

Wedstrijden in schapendrijven werden al georganiseerd in de tijd dat de herdershond nog een pure gebruikshond was, nog voor 1900. Onderlinge competities wie de snelst drijvende hond had leverden voor de eenzaam levende herders aangename sociale evenementen op.

Dat zijn de wedstrijden tot op de dag van vandaag gebleven, alleen nu vooral voor handlers die het om de sport gaat. De sportieve ontmoetingen vinden niet meer alleen meer op lokaal, regionaal of nationaal niveau plaats. Bij schapendrijven bestaat een Europees en zelfs een Wereldkampioenschap.

Hoeden en drijven

Het hoeden en het drijven van vee was tot nog niet zo lang geleden het dagelijks werk van vele herdershondenrassen. Deze honden hadden dagelijks een taak waar zij hun voldoening uit haalden.

Tegenwoordig hebben de meeste honden geen standaard taak meer terwijl ze daar van oorsprong wel voor gefokt zijn. Het schapendrijven is dan, zeker met de meeste herdershondenrassen, een ultieme uitkomst.

Verschil hoeden en drijven

Bij hoeden ligt het accent op het op een bedoelde plaats houden en beschermen van het vee (de taak van de hond wordt dan wel aangeduid als “lopende afzetting”), bij het drijven gaat het om het bijeendrijven en het verplaatsen van het vee.

Drijven als hobby en sport

Vooral het drijfwerk wordt tegenwoordig als hobby en sport beoefend. In het bijzonder liefhebbers van Border Collies zoeken deze sport op als ze hun honden willen bezighouden, maar ook diverse andere herdershondenrassen laten zich ook met plezier voor het veedrijven trainen.

In de praktijk hoedden en dreven herdershonden ook koeien en varkens, maar in de sport beperkt men zich vooral tot actieve schapenrassen, al zet men soms ook loopeenden in. Uiteraard vraagt de verzorging van dieren die worden gedreven veel aandacht.

 

priveles

Privéles

Aanvang van training is als de hond 6 maanden is en al redelijk goed luisterd.
De eerste les is altijd een introductieles. Hierbij wordt gekeken naar de aanleg van de hond bij de schapen. En worden natuurlijk de eerste stappen bij de schapen gezet. U krijgt ook uitleg over de basis beginselen van het schapendrijven.

Vervolgens gaan we vanaf les 2 deze basis beginselen toepassen in de training van uw hond.
Een privéles duurt een half uur en wordt gegeven op de locatie aan de Jan Steenlaan te Zoetermeer.

Contact

web-55

you-are-in-good-company-two

Schapendrijven en alles wat daarbij komt kijken.

Enjoy the show

demonstraties

Demonstraties

Hierbij laten wij zien hoe onze honden bij de schapen werken. Tevens krijgt u daarbij achtergrond informatie over de bordercollie. We nemen onze eigen schapen mee en daarmee kunnen we op iedere lokatie een demonstratie geven. Ook is het mogelijk om door ons een dagdeel te laten verzorgen bijv incl lunch rondleiding in stal etc. Maak uw wensen kenbaar en wij gaan dan kijken wat wij daarmee kunnen doen om dat te realiseren.

 

Workshops

De workshops kunnen naar eigen keuze worden gehouden op locatie of bij ons op het terrein. Op ons eigen terrein zijn wij voorzien van alle gemakken. Er is een parcours aanwezig, andere faciliteiten zijn toilet keuken. Wij kunnen bbq aanbieden of een lunch etc. Mogelijkheden te over. Het is goed toeven op ons terras. De workshops vestaan uit teambuilding communicatie en leiderschap. Begeleiding dmv onze honden voor ptss patienten.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

plat55

nuttige-links

Onze Partners

NIEUW Informatie over de teefjes die in de toekomst een nestje zullen krijgen vind u hier The lucky Shepherd
The lucky Shepherd

Get in touch with us!

Na ontvangst van uw bericht, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.